Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

11. 07. 2013. 10:17   >>  10:17

ČEKAJUĆI HAPŠENJE

Asanž koštao londonsku policiju 4 miliona funti

Londonska policija je saopštila da je pojačana kontrola straže oko ambasade Ekvadora, u kojoj se više od godine nalazi osnivač Vikiliksa Džuljian Asanž, koštala četiri miliona funti.

Ekvadorska ambasada u Londonu se nalazi u luksuznom dijelu grada, u blizini radnje "Harrods". Ispred ambasade, londonska policija drži stražu 24 sata. Pored stražara, ispred ambasade u pripravnosti je i policijski tim za privođenje, koji bi uhapsio Asanža u slučaju da napusti zaštićenu zgradu ambasade.

Britanski sud je donio odluku o izručenju četrdesetdvogodišnjeg Asanža Švedskoj, koja ga tereti za krivična djela zlostavljanja. Pošto je prethodno izazvao veliku buru objavivši na internetu neka od povjerljivih pisama i informacija američkog Ministarstva vanjskih poslova, Australijanac strahuje da bi po izručenju Švedskoj bio predat SAD-u.

Ekvador je odobrio politički azil Asanžu, ali on nije u mogućnosti da napusti zgradu ambasade i ode do aerodroma u Londonu, jer ga londonska policija čeka ispred. Ekvador i Britanija do sada nijesu uspjeli da nađu diplomatsko rješenje ovog problema.

(AA)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније