Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: P.R. [ Beta ]

27. 12. 2017. 21:21 >> 20:49

SANKT PETERBURG

U eksploziji deset povrijeđenih

Najmanje deset osoba povrijeđeno je danas u eksploziji u supermarketu u Sankt Peterburgu, saopštile su ruske vlasti novi bilans.

Istražni odbor naveo je malo ranije da je eksplozija uzrokovana "napravom ručne izrade".

"Eksplodirala je naprava ručne izrade jačine jednake kao 200 grama TNT", izjavila je portparolka odbora Svetlana Petrenko i dodala da se "sve hipoteze" razmatraju, ali da i dalje ostaje otvorena istraga "za pokušaj ubistva", javila je agencija Frans pres.

Lokalni zvaničnik Aleksandar Klaus izjavio je da je deset osoba u bolnici zbog povreda, dok su se u prvom izvještaju pominjale četiri povrijeđene osobe.

Agencija AP je javila da niko nije preuzeo odgovornost za ekploziju koja se dogodila u supermarketu u Sankt Peterburgu i dodala da je ekplozivna naprava bila u jednoj torbi koju kupci kače na ulazu.

"Eksplozija se dogodila oko 18.30 po lokalnom vremenu u supermarketu u aveniji Kondratjev u Sankt Peterburgu", navela je policija.

Kremlj je prije deset dana saopštio da je ruski predsjednik Vladimir Putin pozvao američkog kolegu Donalda Trampa da bi mu zahvalio zbog dojave američke Centralne obaveštajne agencije (CIA), zahvaljujući kojoj je spriječena serija bombaških napada u Sankt Peterburgu.

Putin je potom rekao da su pripadnici ruskih agencija za bezbjednost osujetili 60 terorističkih napada tokom ove godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније