Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: Anadolija, Objavio: I. P. ]

31. 12. 2017. 14:35   >>  14:05

PORUKA ERDOGANA

Jerusalim test za sve muslimane svijeta

Predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdogan pohvalio je turski narod zbog čvrstog zaštitničkog stava o pitanju statusa Jerusalima.

U novogodišnjoj video poruci turski predsjednik Erdogan naglasio je da je pitanje Jerusalima postao svojevrsni test za sve muslimane svijeta.

Američki predsjednik Donald Trump je početkom decembra donio kontraverznu odluku o priznanju Jerusalima kao glavnog grada Izraela, što je izazvalo novi talas tenzija na Bliskom istoku.

Erdogan je u novogodišnjoj poruci takođe istakao da su turske snage sigurnosti u protekloj godini načinile krupne iskorake u borbi protiv terorističkih organizacija FETO, PKK/PYD i ISIS.

Naveo je da se Turska odlučno suprotstavila i brojnim vanjskim napadima na njenu ekonomiju, te u prva tri kvartala ostvarila ekonomski rast od 7,4 posto.

Podsjetivši da je putovao u zvanične posjete u 25 zemalja, Erdogan je kazao da je turski establišment pokazao zavidne uspjehe u promociji Turske na međunarodnoj sceni.

"Naš strateški prioritet je da smanjujemo zavisnost o stranim izvorima i zato ćemo odlučno nastaviti projekte razvoja energetike, odbrane i tehnologije", poručio je Erdogan.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније