Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: Beta, Objavio: I. P. ]

03. 01. 2018. 22:37   >>  22:15

POTVRDA VEZA

Mogerini započela posjetu Kubi

Šefica evropske diplomatije Federika Mogerini počela je danas dvodnevnu posjetu Kubi da bi "ponovo potvrdila" sporazum zaključen između Evropske unije (EU) i Havane.

 

Visoka predstavnica EU za spoljne poslove će "ponovo potvrditi snažne veze između EU i Kube", navedeno je u saopštenju evropske službe za spoljne poslove.

Istorijski sporazum iz decembra 2016, o političkom dijalogu i saradnji, privremeno je stupio na snagu 1. novembra 2017. godine u očekivanju da ga ratifikuju sve članice Unije.

Normalizacija odnosa sa Kubom, čiji je EU već jedan od glavnih komercijalnih partnera, zaključen je u jeku približavanja Kube i SAD u vrijeme američkog predsjednika Baraka Obame, što je djelimično doveo u pitanje njegov nasljednik u Bijeloj kući Donald Tramp.

Mogerini će se danas sastati sa kubanskim ministrom za spoljnu trgovinu Rodrigom Malmierkom i obratiti se učesnicima konferencije o EU i Latinskoj Americi.

Ona će se sjutra sastati sa predsjednikom parlamenta Estebanom Lazom i sa kubanskim ministrom spoljnih poslova Brunom Rodrigezom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније