Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92; Objavila: J.B.Č. ]

03. 01. 2018. 10:45   >>  10:14 1

TRAMP ODGOVORIO

"I ja imam dugme za nuklearno oružje"

Predsjednik SAD-a Donald Tramp uzvratio je na "novogodišnju čestitku" sjevernokorejskog lidera Kima Jonga Una riječima - "i ja imam dugme za nuklearno naoružanje".

Američki predsjednik je na Tviteru napisao: "Lider Sjeverne Koreje Kim Jong Un je saopštio da je 'dugme za nuklearno naoružanje na njegovom stolu u svako doba'". Da li bi ga neko iz siromašnog i izgladnjenog režima informisao da i ja imam dugme za nuklearno naoružanje, mnogo veće i moćnije od njegovog, a i moje dugme radi".

Kim Jong Un je 1. januara izjavio da bi SAD trebalo da budu svjesne da su nuklearne snage Sjeverne Koreje sada realnost, a ne prijetnja.

U novogodišnjem govoru, emitovanom na državnoj televiziji, Kim je rekao da je Sjeverna Koreja postigla istorijski poduhvat "popunjavanjem" svojih nuklearnih snaga navodeći da on ima "nuklearno dugme" na svom stolu.

"SAD bi trebalo da znaju da je dugme za nuklearno naoružanje na mom stolu. Cijela SAD je u dometu našeg nukleranog naoružanja. SAD nikada ne mogu da započnu rat protiv mene i naše zemlje", rekao je Kim.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније