Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavila: M.L.B. [ Beta ]

06. 01. 2018. 22:33 >> 22:12
3

TRAMP PORUČIO

Otvoren za razgovore s Kim Jongom

Američki predsjednik Donald Tramp izjavio je večeras da je otvoren za razgovore s liderom Sjeverne Koreje Kim Jong Unom izražavajući nadu da će nešto dobro proisteći iz predstojećih razgovora predstavnika dvije Koreje, javila je agencija AP.

Tramp je novinarima u predsjedničkoj rezidenciji u Kemp Dejvidu rekao da je "uvijek vjerovao u razgovor" i ocijenio najavljeni dijalog zvaničnika dvije Koreje kao "veliki početak".

"Bilo bi to odlično za čitavo čovječanstvo, ako nešto bude od tih razgovora", dodao je Tramp. Sjeverna Koreja je prije dva dana prihvatila dijalog sa Južnom Korejom o predstojećim Zimskim olimpijskim igrama (ZOI).

Odluka Pjongjanga saopštena je nekoliko sati pošto su Sjedinjene Američke Države pristale da odlože zajedničke vojne vježbe sa Južnom Korejom.

Sastanak bi trebalo da se održi u pograničnom gradu Panmundžomu.

Uprkos tenzijama zbog nuklearnog i balističkog programa Pjongjanga i upozorenjima Kim Jong-una da bi "zategnuta situacija" mogla da utiče na Zimske olimpijske igre, sjevernokorejski lider je u novogodišnjoj poruci rekao da bi uskoro moglo da dodje do sastanka delegacija dvije zemlje.

Južna Koreja je domaćin ZOI od 9. do 15. februara, dok Paraolimpijske igre počinju 9. marta.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније