Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

12. 07. 2013. 09:04 >> 09:04

ISTRAŽIVANJE

Službenici EU ne vole Brisel

Službenici Evropske unije ne vole Brisel u kojem žive izolovano i nakon isteka mandata žele što prije da se vrate u svoje zemlje, pokazalo je istraživanje.

Istraživanje među 100.000 zaposlenih u institucijama EU i njihovom okruženju u EU je pokazalo da svega njih šest odsto namjerava da ostane u Briselu i nakon isteka mandata, prenosi bečki dnevnik "Prese".

Na drugoj strani njih 80 odsto je kazalo da ih nervira što je Brisel "suviše prljav grad", a polovina se osjeća nebezbjedno zbog visoke stope kriminala.

Takođe 74 odsto službenika željelo bi od briselskih vlasti da učine ljepšim kvart u kojem se nalaze institucije EU.

Studija Evropske kancelarije za vezu jasno pokazuje da većina "međunarodnih" ne traži kontakt sa Belgijancima, a i djecu radije šalju u internacionalne škole.

U prosjeku službenici EU u Briselu ne provode više od 10 godina.

Studija je pokazala da se službenici EU dobrovoljno izoluju od stanovništva Belgije, i radije žive u "boljim" djelovima grada kao što su Iksel, Eterbek i Voluve Sent Lambert.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније