Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

12. 07. 2013. 09:52 >> 09:52

ZA TRŽIŠE BALKANA

Beč: Uhapšeni kradljivci „ajfona“

Austrijska policija uspjela je da riješi slučaj krađe 6.000 "ajfona" i drugih vrijednih mobilnih telefona namijenjenih prodaji na Balkanu. Policija je uhapsila "dvojicu srpskih lopova" dok su još dvojica u bjekstvu.

Četiri maskirana lopova su 3.aprila prošle godine upala u skladište jedne međunarodne špedicije u Vinernojdorfu, odakle su odnijeli više paleta sa ukupno 6.000 originalno zapakovanih "Ajfonova" i drugih vrijednih mobilnih telefona.

Krađom je napravljena šteta procijenjena je na više od tri miliona eura. Policija je uspjela da uhapsi dvojicu lopova, a za još dvojicom je raspisana potjernica. 

"Dvoje srpskih lopova je uhapšeno u Beču, a za dvojicom saučesnika je raspisana međunarodna potjernica", rekao je glavni inspektor policije Donje Austrije Jozef Dojč.

Uhapšeni su Dejan G. (34) i Dobrica J. (41). Zaposleni u skladištu su vezivani i prijećeno im je pištoljima. Bilo je potrebno više sati dok pljačkaši nijesu sve mobilne telefone natovarili na jedan kamion.

"Telefoni su bili namijenjeni za prodaju na Balkanu", kazao je Dojč, dodajući da je samo par uređaja pronađeno.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније