Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

12. 07. 2013. 11:53   >>  11:53

PROGOVORIĆE JAVNO

Snouden se danas obraća medijima?

Bivši saradnik CIA Edvard Snouden sastaće se sa organizacijama za zaštitu ljudskih prava na moskovskom aerodromu "Šeremetjevo". Očekuje se i obraćanje medijima.

Snouden se navodno nalazi u tranzitnoj zoni aerodroma još od prije dvije sedmice kada je doleteo iz Hong Konga.

Snouden je, kako prenosi Rojters, u pismu poslatom jednom predstavniku organizacije za zaštitu ljudskih prava "Hjuman rajts voč" i statusu postavljenom na Fejsbuku, rekao da zvaničnici SAD vode kampanju kako bi ga spriječili da dobije azil.

Snouden je zatražio azil od više zemalja, pozitivan odgovor je dobio samo od Venecuele, ali kako kažu tamošnji zvaničnici još nije odgovorio na njihov poziv.

U pismu Rojtersu, Snouden je rekao da će sastanak na moskovskom medjunarodnom aerodromu "Šeremetjevo" u 17 sati po moskovskom vremenu biti zatvoren za medije, te da će se javnosti obrati nešto kasnije. 

Portparol "Šeremetjeva" je potvrdila da će se sastanak održati popodne ili naveče.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније