Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta; Objavila: J.B.Č. ]

10. 01. 2018. 12:04 >> 11:40

TOKOM MAKRONOVE POSJETE

Kina naručila 164 aviona Erbas

Kina je naručila 184 aviona Erbas A320 koji treba da budu isporučeni 2019-2020. godine, saopštila je danas Jelisejska palata, posljednjeg dana posjete predsjednika Francuske, Emanuela Makrona Kini.

Ta nenajavljena narudžbina za 13 kineskih aviokompanija odnosi se na modele aviona u verziji "Neo". Ukupna cijena aviona nije navedena, ali se pretpostavlja da je oko 18 milijardi dolara.

"To će uskoro biti utanačeno i to mi je potvrdio predsjednik" Si Đinping, rekao je Makron novinarima u Pekingu i dodao da će Kina naručiti još aviona.

Erbas je već juče s Pekingom potpisao memorandum o razumijevanju kako bi se povećala proizvodnja aviona A320 u Kini.

Kina je drugi kupac aviona u svijetu, i za njene narudžbine se takmiče Boing i Erbas. Američki Boing ocjenjuje da će Kini biti potrebno 7.240 komercijalnih aviona u narednih 20 godina.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније