Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

12. 01. 2018. 23:00 >> 22:25
2

PITANJA NOVINARA

Tramp nije odgovorio o vulgarnom rječniku

Predsjednik SAD Donald Tramp nije htio danas da odgovori na pitanja o korišćenju vulgarnog rječnika kada je govorio o zemljama iz kojih u SAD dolaze migranati, poput Haitija i afričkih država.

boxPluginImg

Novinari su Trampa to pitali u Bijeloj kući tokom potpisivanja proklamacije u čast Dana Martina Lutera Kinga Juniora. Za tog afroameričkog borca za ljudska prava ubijenog 1968. Tramp je rekao da je "veliki američki heroj", navodi Asošiejted pres.

Američki predsjednik nije odgovorio na nekoliko pitanja o jučerašnjem incidentu, uključujući i pitanja da li je koristio vulgarni rječnik da opiše afričke države i da li je rasista.

Rekao je da je za Martina Lutera Kinga Juniora "ključna bila ljubav" i da njega SAD slave zbog "zauzimanja za očiglednu istinu do koje je Amerikancima toliko stalo - da su svi ljudi stvoreni jednaki od Boga, nezavisno od boje kože ili mjesta rođenja".

Tramp se sinoć na sastanku s kongresmenima o imigraciji, prema navodima Vašington posta, na vulgaran način izrazio o zemljama kao što su Haiti, Salvador i neke afričke države, kada je upitao zašto migranti dolaze odatle, a ne iz zemalja kao što je Norveška.

Sastanak u Bijeloj kući na kojem je Tramp iznio te komentare održan je u nastojanju da se pronađe kompromis o imigraciji i rješenje o statusu nekoliko hiljada djece koja su ilegalno stigla u SAD.

Tramp je danas na Tviteru negirao da je koristio uvrjedljive izraze za afričke i latinoameričke zemlje, ali je priznao da je na sastanku o imigraciji koristio oštar rečnik.

Trampovu izjavu su kritikovale Ujedinjene nacije i afričke države. Bijela kuća prethodno nije negirala da je Tramp koristio vulgarne riječi na jučerašnjem sastanku.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније