Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

13. 01. 2018. 18:12   >>  17:39 1

J.AFRIKA

Upali u H&M zbog reklame s majmunom

Članovi jedne opozicione južnoafričke partije upali su u neke radnje švedske modne kompanije Henes i Moric (H&M) iz protesta zbog reklamne fotografije na kojoj crni dječak nosi majicu s natpisom "Najbolji majmun u džungli" (Coolest monkey in the jungle).

Po medijima članovi partije Borci za ekonomsku slobodu (Economic Freedom Fighters - EFF) pozvali su tržne centre da isele tu švedsku modnu kompaniju, iako se izvinila zbog reklame, ali tek poslije talasa kritike da je reklama rasistička i neumjesna.

Današnji snimci prikazuju razbacanu odjeću u jednoj od prodavnica H&M u Južnoj Africi.

Lokalna televizija prenosi da je vodja stranke EFF, Džulius Malema rekao da ne žali zbog te akcije.

Medju poznatim ličnostima koje su ljutito reagovale na reklamu su košarkaška zvezda Lebron Džejms, reper Didi i kanadski pevač Vikend dok je američki reper Dži-Izi (G-Eazy) otkazao partnerstvo sa švedskom kompanijom.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније