Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

14. 01. 2018. 10:20   >>  09:52 1

PROBLEMI OSTALI

Protest u Tunisu na sedmu godišnjicu revolucije

Tunis u sijenci burnih demonstracija zbog mjera štednje obilježava sedmu godišnjicu pobune u kojoj je je svrgnut dugogodišnji autoritarni vladar Zin el Abidin Ben Ali.

Tunišani danas pozivaju na mirne proteste kako bi poručili novim liderima da nijesu uspjeli da riješe probleme koji su doveli do revolucije.

Demonstranti žele da pošalju poruku da je prethodnih šest vlada kod građana urušilo nadu u socijalnu i ekonomsku pravdu.

Prethodnih dana u socijalnim protestima zbog budžeta koji predviđa rast cijena poginuo je jedan čovjek, a širom zemlje su uhapšene 803 osobe.

Svrgnuti predsjednik Zine al Abidin Ben Ali napustio je Tunis 14. januara 2011. i pobegao u Saudijsku Arabiju približavajući zemlju demokratiji.

Narodna revolucija u Tunisu podstakla je talas prodemokratskih pokreta širom Bliskog istoka i Sjeverne Afrike, poznatih kao Arapsko proljeće, u kojima je palo nekoliko vlada i predsjednika.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније