Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

14. 01. 2018. 15:14 >> 14:43
3

SVJETSKI DAN IZBJEGLICA

Papa pozvao na prihvatanje migranta

Poglavar Rimokatoličke crkve papa Franjo ponovo je danas uputio apel za gostoprimstvo prema migrantima ocjenjujući da je "grijeh odustati od susreta s bližnjima".

 

"Svaki migrant koji pokuca na naša vrata za nas predstavlja priliku da se sastanemo sa Isusom Hristom koji nam dolazi kao stranac u bilo kojoj epohi, a neki to odbijaju", rekao je papa povodom 104. Svjetskog dana migranata i izbjeglica.

Papa je tokom mise u crkvi Svetog Petra rekao da nije lako "pustiti kulturu drugih u svoje domove i staviti se u situaciju umjesto njih, razumjeti njihove misli i njihova iskustva".

Argentinski papa, poreklom iz porodice italijanskih emigranata, rekao je da ljudi često odustaju da se približe drugima i radije grade "barijere da bi se branili".

"Oni koji dolaze takođe se plaše. Plaše se sukoba, osuđivanja, diskriminacije i neuspjeha. Nije grijeh imati sumnje i strahove, već je grijeh dopustiti da taj strah utiče na naše odluke, komprimutuje poštovanje i velikodušnost i podstiče mržnju i odbijanje", dodao je papa u svojoj besjedi.

Franja, papa od marta 2013, redovno poziva na prihvatanje izbjeglica i migranata.

Papa sutra kreće u osmodnevnu posjetu rodnom kontinentu, gdje će boraviti u Peruu i Čileu. To će biti njegovo 22 putovanje u inostranstvo.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније