Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

14. 01. 2018. 20:45   >>  20:13 4

ORBAN O IZBJEGLICAMA

"Odlučiće Mađarska, a ne Brisel"

Premijer Mađarske Viktor Orban rekao je danas da Evropska unija treba da pomaže izbjeglicama, ali, kako je naveo, ne možete pomoći nekome dok uništava sopstvenu zemlju.

Orban je, u intervjuu za konzervativni njemački list Velt, rekao da je saglasan sa papom Franjom da EU treba da pomogne izbjeglicama "iz hrišćanske, bratske ljubavi", ali da je pitanje na koji način to treba uraditi.

Prema njegovim riječima, Mađarska ima mnogo senzibilniji pristup prema migraciji od Njemačke, jer se nalazi u opasnoj zoni.

Kako prenosi mađarska agencija MTI, Orban je rekao da Mađarska ne dozvoljava da joj iz Brisela bude diktirano kome treba da pruži utočište, i da je to isključivo na njoj da odluči.

"Ako se taj fundamentalni princip poštuje, mi smo spremni da učestvujemo u izbjegličkoj šemi", kazao je Orban.

On je ocijenio da je šengenski režim najveće dostignuće EU, posebno za Mađare koji, kako je naveo, dolaze iz diktatorskog režima i zbog toga izuzetno cijene slobodu.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније