Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

15. 01. 2018. 22:20   >>  21:46

OSTAO BEZ PODRŠKE

Premijer Rumunije podnio ostavku

Rumunski premijer Mihaj Tudoze podnio je danas ostavku na tu funkciju jer mu je podršku uskratila vladajuća Socijaldemokratska partija, uslijed njegovog sukoba s liderom partije Liviu Dragneom.

 

 

Socijaldemokrate su otakazale podršku Tudozeu na današnjem sastanku koji je trajao više od pet sati.

Tudoze je naveo da odlazi "uzdignute glave" i da će večeras napustiti kabinet, nešto više od šest mjeseci pošto je postao premijer.

Dragnea ne može da bude premijer jer je krivično osuđen zbog namještanja rezultata izbora. Tužioci su u novembru zamrzli njegovu imovinu u okviru istrage zloupotrebe fondova EU, a Dragnea negira da je učinio bilo šta loše.

Unutarpartijski sukob Dragnee i Tudozea dospio je u javnost prošle nedjelje pošto je Tudoze pozvao ministarku unutrašnjih poslova Karmen Dan da podnese ostavku, optuživši je da laže. Dan, bliska saveznica Dragnee, odbila je da se povuče.

Socijaldemokrate su prošle godine izglasale nepovjerenje sopstvenoj vladi zbog sukoba Dragnee s tadašnjim premijerom Sorinom Grindeanuom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније