Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

12. 07. 2013. 20:28 >> 20:28

PRETEŽNO STARIJI

Vrućine u Japanu odnijele 12 života

Velike vrućine koje su pogodile Japan od prošle sedmice uzrokovale su smrt najmanje 12 osoba.

Temperature su tokom prethodne sedmice dostizale 35 stepeni Celzijusa dok je na hiljade osoba zbog toplotnog udara i iscrpljenosti prebačeno u bolnice.

Prema navodima Ministarstva zdravstva Kine, većina pogođenih su osobe starije od 65 godina, dok ima i djece koja su se dugo zadržavala na visokim temperaturama.

U gradu Kavanehon danas je zabilježena temperatura od 38,3 stepena dok su u više od 40 drugih gradova zabilježene temperature od najmanje 35 stepeni.

Japanski mediji konstantno upozoravaju građane da piju dosta tečnosti i izbjegavaju nepotreban boravak na suncu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније