Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

12. 07. 2013. 21:02   >>  21:01

ZAPLIJENJENO 6O MILIONA

U Kalabriji uhapšeno 38 mafijaša

Italijanski karabinjeri izdali su 38 naloga za hapšenje u cijeloj Italiji, posebno za gradonačelnika Skale, grada u Kalabriji, Paskvalea Bazilea i petoricu njegovih pomoćnika zbog mafijaškog udruživanja.

Optužbe se kreću od mafijaškog udruživanja do provala preko saučesništva, otmice, posjedovanja oružja, iznuđivanja, korupcije, pronevjere, ometanja javnih službi, podsticanja na korupciju i prijetnji.

Prema istrazi o kojoj pišu italijanski mediji, kalabrijski klan Valente-Sumo uspio je da postigne da se na opštinskim izborima u martu 2010. izaberu kandidati koji su zavisili od njega, pa su ga kasnije favorizovali u dodjeljivanju javnih ugovora.

Uz privedene opštinske savjetnike, 21 osoba obuhvaćena je istragom, među kojima su i lokalni funkcioneri.

U sklopu iste akcije, italijanska policija je izvršila hapšenja u Bariju, Materi, Salernu i Terniju.

Uhapšeni su, između ostalog, optuženi za iznudu, otmicu, prevaru i nelegalno držanje oružja, a policija je saopštila i to da je zaplijenila imovinu vrijednu 60 miliona eura.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније