Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

18. 01. 2018. 12:52 >> 07:48

OTKAZANI LETOVI

Dio Evrope zahvatila oluja

Svi letovi na amsterdamskom aerodromu Shiphol su otkazani, u Velikoj Britaniji je više hiljada domova ostalo bez struje, a nastava u školama u pojedinim djelovima Njemačke je otkazana zbog oluje koja je pogodila sjeverozapad Evrope.

 


 

Na zvaničnom Tviter nalogu aerodroma Shiphol navedeno je da su "do daljnjeg" otkazani letovi usljed loših vremenskih uslova.Holandska aviokompanija KLM saopštila je da je otkazala danas više od 200 dolaznih i odlaznih letova na amsterdamskom aerodromu Shiphol pošto je jaka oluja pogodila Holandiju, prenijela je agencija AP.

KLM i Shiphol upozorili su predhodno na moguće izmjene letova zbog jakih vjetrova sa kojima se juče suočila Holandija, nakon čega je prijavljeno više otkazanih ili odloženih letova.Holandski meteorološki institut izdao je za veći dio zemlje upozorenje sa oznakom "crveno", koje je najviše moguće za vremenske uslove.

Zbog oluje je došlo i do prekida željezničkog saobraćaja. Saopšteno je da je došlo do sudara na liniji između gradova Gauda i Alfeb ab de Rejn, bez navođenja detalja.Zbog oluje koja je pogodila i Veliku Britaniju više hiljada domova na jugoistoku Evgleske ostalo je bez struje, a zbog oštećenja dalekovoda i oborenih stabala došlo je do izmjene željezničkog saobraćaja.

Uslovi vožnje u pojedinim djelovima Škotske su izuzetno opasni, a zvaničnici savjetuju vozače da izbjegavaju vožnju zbog jakih vjetrova, snijega i leda.

Luka u belgijskom gradu Gent je zatvorena zbog jakih vjetrova, a vlasti Belgije izdale su jutros "narandžasto upozorenje" za sjever zemlje.

U pojedinim belgijskim gradovima oluja je oborenila stabla, a avio-saobraćaj na međunarodnom aerodromu Zaventem je izmijenjen.

Škole su i dalje zatvorene u većem dijelu Njemačke, a očekuje se da će mećava sa zapada donijeti snijeg, kišu i jake vjetrove.

Vlasti su upozorile građane, naročito u zapadnom i sjevernom dijelu Njemačke, da ne napuštaju svoje domove.

Njemačka agencija DPA prenijela je, pozivajući se na podatke policije, da na putevima između gradova Vilhelmshafen i Vesterstede na sjeveru Njemačke do sudara dolazi "svakog drugog minuta".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније