Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

13. 07. 2013. 02:15   >>  02:17

ŽELJEZNIČKA NESREĆA

Francuska: 6 poginulih, 26 povrijeđenih

Nesreća se dogodila kada je putnički voz iskliznuo iz šina i udario u peron na željezničkoj stanici južno od Pariza. Istraga u toku, a prema prvim informacijama uzrok nesreće mogla bi da bude greška u signalizaciji.

.

U vozu koji je saobraćao na relaciji Pariz-Limož, prenosi portal RTS-a, bilo je 385 putnika. Oni svjedoče da je voz pri ulasku u stanicu u  Bretinji-sir-Orž umjesto da uspori vozio neouobičajeno brzo. Iskliznuo je iz šina i udario u peron. 

Spasioci su pokušavali da izvuku sve koji su bili zarobljeni u prevrnutim vagonima, a mnogi putnici razbijali su prozore kako bi se spasli.

 

Predsjednik Francuske Fransoa Oland posjetio je mjesto nesreće i rekao da je šokiran. On je izrazio je solidarnost s porodicama žrtava i najavio da će stanica biti zatvorena tri dana, dok se istraga ne završi.

Predsjednik kompanije Žilijam Pepi opisao je nesreću kao katastrofu i objasnio da su prvo iskočili treći i četvrti vagon, i da je to povuklo ostale.

Na francuskim prugama bila je velika gužva zbog prazničnog vikenda, jer je u nedjelju Dan Bastilje.

Pepi je saopštio da se ne može potvrditi uzrok nesreće bez dokaza i da će sve saopštiti kada se bude znalo o čemu je riječ. "Sada je najvažnije da pomognemo žrtvama", rekao je Pepi.

Istraga je u toku, a prema prvim informacijama uzrok nesreće mogla bi da bude greška u signalizaciji.  

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније