Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

19. 01. 2018. 14:10 >> 13:38

U TURISTIČKE SVRHE

Trampov komentar o Africi koriste za promociju

Vulgarni komentar predsjednika SAD Donalda Trampa o afričkim zemljama koji je prvobitno izazvao gnjev širom Afrike, neke turističke agencije sada šaljivo koriste za promociju atrakcija na tom kontinentu.

 

 

 

Tramp je prošle nedjelje na sastanku s kongresmenima o imigraciji, prema navodima prisutnih, nazvao afričke zemlje "vukojebinama" (shithole).

On negira da je upotrijebio taj termin.Jedna privatna turistička agencija iz Namibije objavila je promotivni spot u kojem su prikazane prirodne ljepote i divljina te zemlje, a narator, imitirajući Trampov glas, poziva ljude da posjete "afričku vukojebinu broj jedan".

Sličan poziv nalazi se i na fejsbuk stranici koja promoviše turizam Zambije.

Vlada Bocvane je, koristeći igru riječi, na Tviteru objavila slike prirode uz natpis "zemlja pojila" (waterhole country).

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније