Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

13. 07. 2013. 10:02   >>  10:07 1

TELEFONSKI RAZGOVOR

Obama i Putin razgovarali o slučaju Snouden

Američki predsjednik Barak Obama i predsjednik Rusije Vladimir Putin razgovarali su u petak veče telefonom o slučaju Edvarda Snoudena, ali detalji razgovora do sada nijesu objavljeni.

 

 

Razgovor je uslijedio nekoliko sati nakon što je bivši američki obavještajni službenik Snouden izjavio da će zatražiti azil u Rusiji.

Portparol Bijele kuće Džej Karni izjavio je da je telefonski razgovor dvojice čelnika bio dogovoren još prije nekoliko dana, prenosi Rojters.

On je rekao da je Obamina administracija u kontaktu sa zemljama širom svijeta u cilju vraćanja Snoudena u Sjedinjene Države kako bi se suočio s optužbama da je odao povjerljive obavještajne informacije o tajnim programima nadzora, prenosi Rojters.

Snouden je boravio na moskovskom aerodromu Šeremtjevo otkako je doputovao iz Hong Konga 23. juna.

Upitan kakve će posljedice biti ako Rusija odobri Snoudenu azil, Karni je izjavio da je "pružanje propagandne platforme Snoudenu u suprotnosti s ranijim objavama ruske vlade o ruskoj neutralnosti".

Kazao je da to "takođe nije u skladu s ruskim uvjeravanjima kako ne žele da Snouden dodatno šteti američkim interesima".

U Moskvi je Putinov portparol ponovio raniji uslov prema kojem bi Snouden trebao prestati da šteti interesima Sjedinjenih Država ako želi azil u Rusiji.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније