Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

13. 07. 2013. 16:42 >> 16:42

MOSKVA

Kamionom prepolovio autobus, 18 mrtvih

U Moskvi je 18 osoba poginulo, među kojima je i jedno dijete, a 25 povrijeđeno kada se kamion koji se kretao velikom brzinom sudario s putničkim autobusom.

 

 

Ruski ministar zdravlja je saopštio da je među povrijeđenima njih 14 u veoma teškom stanju, uključujući i dva djeteta starosti do 10 godina, piše "Russia Today".

Portparolka Ministarstva za vanredne situacije Irina Rosijus napomenula je da su tri osobe podlegle povredama u bolnici u Podolsku.

Četvoro povrijeđenih je u bolnicu prebačeno helikopterima, a neki su prevezeni ambulantnim vozilima. Trideset ambulantnih vozila upućeno je na tu lokaciju, nakon što se u putnički autobus zabio kamion kompanije "Kamaz", koji je prevozio pijesak za asfaltiranje.

Kamion koji se kretao velikom brzinom praktično je, pri udaru, odsjekao zadnji kraj autobusa. Pojedini putnici autobusa izletjeli su kroz staklo.

Na mjesto nesreće, u blizini sela Oznobišino, u distriktu Nova Moskva, koji je nedavno uključen u područje prijestonice, upućeni su i helikopteri sa ljekarskim ekipama, navodi "Russia Today".

"Vatrogasci i timovi za spasavanje još su na terenu", saopštila je portparolka.

Kako javljaju RIA novosti, u trenutku nesreće u autobusu je bilo više od 40 putnika.

Prema preliminarnim rezultatima istrage, za nesreću je najvjerovatnije kriv vozač kamiona pošto nije propustio autobus na raskrsnici, nakon čega je kamion snažno udario u bok autobusa i prepolovio ga.

Vozač kamiona je preživio nesreću i identifikovan je kao 46-ogodišnji državljanin Jermenije, koji je samo tokom ove godine šest puta novčano kažnjen zbog saobraćajnih prekršaja, saopštila je moskovska policija, a ruski mediji javljaju da se on sada nalazi u bolnici, gdje ga ispituje policija.

Autobus kompanije "Podolsk Transavto", u koji je kamion udario, bio je tehnički potpuno ispravan i opremljen sistemom "glonaš", rekao je danas zamjenik gradonačelnika Moskve Pjotr Birjukov, a prenosi Itar-Tas.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније