Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

13. 07. 2013. 13:30 >> 13:30

KRIVE "MAKAZE"

Otkriven uzrok nesreće u Parizu

Uzrok nesreće koja se dogodila na stanici Bretinji-sir-Orž južnom predgrađu Pariza, a u kojoj je poginulo šest osoba, bio je kvar na dijelu šina za promjenu smjera vozova, potvrdili su zvaničnici, javlja agencija Anadolija.

 

 

Voz se kretao brzinom od 137 kilometara na sat, dok je dozvoljena brzina nešto ispod 150 kilometara na sat. 

Kako je saopšteno, uzrok nesreće je disfunkcionalni ili polomljeni dio metala u dijelu šina za prestrojavanje, odnosno promjenu smjera šinskih vozila ili "makazama", što je bio i uzrok iskakanja vagona iz šina.

Predsjednik Željeznica Francuske, Žilijam Pepi, najavio je provjeru pet hiljada sličnih mehanizama na prugama širom zemlje.

Francuski predsjednik Fransoa Oland, izjavio da je u nesreći koja se dogodila na u južnom predgrađu francuske prijestolnice poginulo šest osoba, a 22 osobe su povrijeđene.

Nakon što je obišao mjesto nesreće predsjednik je kazao da je Francuska jaka zemlja u trenucima kada se suočava sa ovakvim katastrofama.

Nedugo poslije nesreće putničkog voza u južnom predgrađu Pariza u kojoj poginulo šest, dok je više desetina osoba povrijeđeno, na željezničkoj stanici Bretinji-sir-Orž formirana je mobilna ambulanta.

Nakon što je putnički voz koji je saobraćao na relaciji Limoges-Pariz iskočio iz šina na u južnom predgrađu francuske prijestolnice, smrtno je stradalo šest osoba, dok je šestoro teško povrijeđeno. Troje teže povrijeđenih putnika helikopterom je evakuisano sa mjesta nesreće. Više desetina putnika lakše je povrijeđeno.

U nesreći koja se dogodila deset minuta prije 19:00 sati po lokalnom vremenu nekoliko vagona voza koji je iskočio iz šina prevrnuli su se na putnike koji su čekali na stanici. U vozu se nalazilo ukupno 370 putnika.

Sinoćnja nesreća je najveća od 1988. godine kada je u vozu koji je iskočio iz šina u Lijonu poginulo 56 osoba.

27. juna 1988. godine voz koji je krenuo iz Pariza u Lijon iskočio je iz šina i udario u drugi voz koji je stajao na stanici u Lijonu.

(AA)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније