Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Mina; B.V. ]

21. 01. 2018. 20:55   >>  20:23 1

KRAJ KRIZE

SDP glasao za veliku koaliciju

Njemačke socijaldemokrate glasale su danas za ulazak u koalicione pregovore sa konzervativcima kancelarke Angele Merkel, što omogućava okončanje političkog zastoja i konačnog formiranja nove vlade.


Za početak koalicionih pregovora glasala su 362 delegata u odnosu na 279 koji su bili protiv, prenijela je agencija AP.

Kada koalicioni sporazum bude postignut sa Merkelovim konzervativnim blokom, članstvo Socijaldemokratske partije Njemačke moraće da odobri konačan sporazum, prije nego što bude formirana vlada.

Uoči glasanja, lider stranke Martin Šulc izjavio je delegatima da će insistirati na više ustupaka konzervativaca za rad, zdravstvo i migracionu politiku.

Očekuje se da će naredne sedmice početi koalicioni pregovori, što će donijeti olakšanje njemačkim partnerima u Evropi, gdje Merkelova dugo ima vodeću ulogu u ekonomskim i bezbjednosnim pitanjima.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније