Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

22. 01. 2018. 10:26 >> 11:45

ISTOČNO KINESKO MORE

Povećane naftne mrlje poslije sudara brodova

Naftne mrlje nastale poslije sudara i potonuća iranskog tankera u Istočnom kineskom moru, tri puta su uvećale površinu u posljednja četiri dana, saopštili su kineski zvaničnici.

 

 

 

Kako je sinoć objavila kineska uprava za okeane, na osnovu satelitskih snimaka utvrđeno je da naftne mrlje, kojih sada ima tri, pokrivaju 332 kvadratna kilometra.

Prema podacima objavljenim u srijedu, eksplozija na tankeru izazvala je izlivanje nafte na jednom mjestu a mrlja se prostirala na 100 kvadratnih kilometara.

Tanker "Sanči" sa 136.000 tona nafte zapalio se prije deset dana kada se sudario sa kineskim teretnim brodom, poslije čega je potonuo. Sudar se dogodio oko 300 kilometara od Šangaja.

Od 32 člana iranske posade, pronađena su tri tijela. Posada kineskog broda nije stradala u sudaru.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније