Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

22. 01. 2018. 10:46 >> 11:44

DVIJE ŽENE

Nastavljeno suđenje za ubistvo Džong Nama

Suđenje dvije žene osumnjičene za ubistvo polubrata sjevernokorejskog lidera Kim Džon Una, disidenta Kim Džong Nama nastavljeno je nakon sedam nedjelja pauze svjedočenjem tehničara koji su potvrdili autentičnost snimka ubistva sa bezbjednosnih kamera.



 

 

Tri tehničara zaposlena na aerodromu svjedočili su o tome kako su skinuli slike sa glavnog računara i kopirali ih na disk, po zahtjevu malezijskog tužioca.

Oni su pozvani da svjedoče kako bi sud mogao da prihvati snimke kao dokaz.

Idonežanka Siti Aisjah (25) i Vijetnamka Ti Huong (28) optužene su da su 13. februara prošle godine ubile Kim Džong-nama gasom VX, smrtonosnijom verzijom sarina na prometnom aerodromskom terminalu u Kuala Lumpuru. One su odbacile optužbe.

Video snimci sa aerodroma pokazuju kako dvije žene prilaze žrtvi i da mu, kako izgleda, jedna baca nešto na lice.

Kim Džong-nam (45) je umro na putu za bolnicu.Advokati optuženih ranije su rekli da su bile prevarene i da su vjerovale da učestvuju u skrivenoj kameri.

Kim Džong-nam bio je kritičar politike svog polubrata i živeo je u izgnanstvu.

Zbog tog slučaja su zaoštreni odnosi Malezije i Sjeverne Koreje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније