Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

22. 01. 2018. 12:06   >>  11:43

SAOPŠTIO KOMESAR

Odložen povratak Rohindži

Odložen je današnji povratak pripadnika etničke manjine Rohindži iz Bangladeša u Mjanmar, saopštio je komesar za izbjeglice Bangladeša Abu Kalam.

 

 

Povratak više od 650.000 Rohindži u Mjanmar odložen je zbog pojačanog straha izbjeglica da će biti primorani da se vrate, navodi agencija AP.

Dvije zemlje su potpisale sporazum o početku vraćanja izbjeglica na bezbjedan i dostojanstven način, ali je haotičan proces zabrinuo međunarodne humanitarne radnike i izbjeglice da će Rohindže na silu morati da se vrate u sela iz kojih su pobjegli.

"Glavna stvar je da proces mora da bude dobrovoljan", rekao je Kalam i dodao da papirologija za povratak Rohindži još nije završena, kao i da je potrebno izgraditi tranzitni kamp u Bangladešu.

Od avgusta 2017. više od 600.000 Rohindža izbjeglo je u susjedni Bangladeš zbog kampanje koja je uslijedila poslije nekoliko pobunjeničkih napada na vojne i policijske punktove u Mjanmaru.Mjanmar ne priznaje Rohindže kao etničku grupu i ne želi da im da državljanstvo, iako generacijama žive u toj zemlji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније