Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Agencija Anadolija ]

23. 01. 2018. 16:22 >> 19:37

OLUJA U ŠVAJCARSKOJ

U zimovalištu Zermat zarobljeno 9.000 turista

Olujne sniježne padavine pogodile su i švajcarski gradić Davos, gdje je danas počeo 48. Svjetski ekonomski forum.

Švajcarska je pogođena sniježnom olujom koja je zarobila 9.000 turista u ski centru u Zermatu, a zbog mogućnosti pokretanja lavine evakuisano je najmanje 30 kuća u Davosu, javlja Agencija Anadolija.

Lokalne vlasti švajcarskog kantona Valas javljaju da su zbog olujnih sniježnih padavina u ski-centu u Zermatu turisti zarobljeni od subote.

U saopštenju se navodi da je u nedjelju helikopterima evakuisano najmanje 500 turista.

Načelnik opštine Zermat Romi Biner izjavio je da su policijski helikopteri angažovani na sigurnosnim mjerama u zemlji i da nisu u mogućnosti odgovoriti na zahtjev turista koji kopnenim putevima ne mogu napustiti zimovališta.

 

Biner je kazao da su svi putevi i željeznice u Zermatu blokirani i da 1.200 turista u zimovalištu čeka evakuaciju helikopterom.

Uporedo s tim, olujne snježne padavine pogodile su i švajcarski gradić Davos, gdje je danas počeo 48. Svjetski ekonomski forum.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније