Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

27. 01. 2018. 20:45   >>  20:18

POPLAVLJENI PODRUMI

Pariz: Sena probila nasip

Reka Sena u Parizu probila je danas nasip i poplavila kej, ugrožavajući i podrumske prostorije muzeja i podrume vina.

Neuobičajeno obilne padavine uzrokovale su porast vodostaja reka u Parizu i drugim djelovima Francuske, zbog čega je obustavljen rječni saobraćaj.

Nekoliko restorana na paiskom keju je potopljeno, a pojedine ulice, parkovi i donji nivo muzeja Luvr su zatvoreni iz predostrožnosti.

Podzemne vode su prodrle u pojedine podrume u Parizu, a vlasti upozorile stanovnike nekoliko četvrti da vrjedniju imovinu dignu na više spratove.

Ipak, vlasti su saopštile da poplave neće biti tako velike kao što su meteorolozi najavili početkom ove nedjelje.

Očekuje se da će vodostaj rijeke Sene u Parizu u nedjelju dostići šest metara, dok je u junu 2016. godine odnosno bio 6,10, a tokom rekordne poplave 1910. godine bio je 8,6 metara.

U normalnim uslovima vodostaj Sene je svega oko 1,5 metra, navodi agencija AP.

Više stotina ljudi evakuisano je u naseljima uz Senu, a poplava je prethodnih dana u znatnoj mjeri pričinila materijalnu štetu u predgradjima Pariza, medjutim nije bilo žrtava.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније