Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

14. 07. 2013. 13:00   >>  13:01

SIRIJA

Pobunjenici traže oružje za međusobne obračune

Slobodna vojska Sirije(FSA) zatražila je od međunarodne zajednice još oružja za borbu protiv islamističkih grupa u svojim redovima, dan nakon što su džihadisti ubili komandira FSA, Abu Basira.

 

 

 „Njihov ekstremizam je postao nepodnošljiv. Strani borci su došli sa svojim stranim planom. Zahtjevamo od međunarodne zajednice da nas opsrkbi oružjem da se riješimo ove bolesti“, rekao je jedan oficir FSA.

Dodao je da FSA zahtijeva da grupa islamista, povezana sa Al Kaidom, preda čovjeka koji je ubio komandira Basira.

 „Vjerujemo da se radi o unaprijed planiranom napadu na našeg lidera jer smo željeli ojačati položaje na prvoj liniji, blizu granice sa Turskom. I osjećali smo da Al Kaida nije učinila potrebno da zaštiti naša leđa od napada režima“, kazao je oficir.

Analitičari smatraju da pobunjenici ne mogu pobijediti bez podrške zapada, a da islamisti u njihovim redovima sve više jačaju jer imaju stalan dotok naoružanja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније