Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

30. 01. 2018. 14:45 >> 14:12

ŠTETI ODNOSIMA

Putin:Američka lista neprijateljski korak

Ruski predsjednik Vladimir Putin ocijenio je danas je objavljivanje liste američke administracije o ruskim zvaničnicima i poslovnim ljudima neprijateljski korak koji šteti odnosima Rusije i SAD.

 

 

 

Samo 12 minuta prije isteka roka, američka administracija objavila je listu 114 ruskih političara i 96 oligarha koji su napredovali tokom vladavine Putina.

Putin je novinarima rekao, uz šalu, da je "uvredljivo" to što i on nije listi.

"U pitanju je neprijateljski korak, komplikuje rusko-američke odnose i nanosi štetu međunarodnim odnosima", rekao je Putin u Moskvi, gdje je govorio na predizbornom skupu.

Administracija predsjednika Donalda Trampa listu je objavila na zahtjev Kongresa SAD.Na listi su premijer Dmitrij Medvedev, 114 zvaničnika ruske vlade, Putinovih pomoćinika i ministara, među kojima ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov i visoki zvaničnici u vodećim ruskim obavještajnim agencijama FSB i GRU.

Na listi su i direktori velikih državnih kompanija, uključujući energetski gigant Rosnjeft i Sberbank.

Na spisku je i 96 oligarha, kako američko ministarstvo finansija naziva Ruse čije se bogatstvo procjenjuje na najmanje milijardu dolara.

Među njima su Roman Abramovič, Mihail Prohorov i Oleg Deripaska.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније