Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

14. 07. 2013. 17:59 >> 17:59

NOVINAR GARDIJANA

"Snouden najgori košmar za SAD"

"Snouden ima dovoljno informacija da nanese štetu američkoj vladi u jednom minutu, više nego bilo koja druga osoba ranije", izjavio je novinar Gardijana Glen Grinvald za argentinski dnevnik Nasion.

Grinvald je prvi, u Gardijanu, objavio niz tekstova zasnovanih na povjerljivim dokumentima o američkom programu prisluškivanja i presretanja elektronskih komunikacija, koje je dostavio Snouden.

Novinar je upozorio da bi "Vašington trebalo da bude oprezan" u gonjenju Snoudena, bivšeg kompjuterskog analitičara Nacionalne bezbjednosne agencije.

"Američka vlada bi trebalo da bude na koljenima i svaki dan se moli da se ništa ne desi sa Snoudenom, jer ukoliko se nešto njemu desi, sve informacije će biti otkrivene i to bi mogao da bude najgori košmar (za Vašingtion)", rekao je Grinvald, prenijela je agencija Rojters.

Amerikanac, bivši kompjuterski analitičar NSA i bivši službenik CIA koji je objelodanio detalje tajnih američkih i britanskih vladinih programa nadzora medija i interneta odlučio je juče da zatraži politički azil Rusije, jer mu je onemogućeno da odleti sa moskovskog aerodroma "Šeremtjevo" gdje se nalazi od 23. juna kada je doputovao iz Hongkonga.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније