Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: Beta, Objavio: I. P. ]

01. 02. 2018. 12:16 >> 11:43

ISTRAŽIVANJE POKAZALO

Za Putina bi glasalo 70% Rusa

Na predstojeće predsjedničke izbore u Rusiji izaći će 71 odsto građana, a oko 70 odsto glasaće sa sadašnjeg predsjednika Vladimira Putina, rezultati su istraživanja prokremljovskog Sveruskog centra za istraživanje javnog mnjenja (VCIOM).


Saopšteno je da je samo tri odsto građana izjavilo da sigurno neće izaći na birališta 8. marta, i isto toliko da vjerovatno neće. Neopredijeljnih je 11 odsto građana.

VCIOM na osnovu ankete sprovedene od 26. do 28. januara navodi da interes Rusa za izlazak na izbore raste, jer se u decembru za izlazak izjasnilo 63 odsto građana.

Za Putina želi da glasa 69,9 odsto anketiranih, za kandidata Komunističke partije Rusije Pavla Grudinina 7,2 odsto, lidera Liberalno demokratske partije Rusije Vladimira Žirinovskog 5,9 odsto, za Kseniju Sobčak koja je kandidat Građanske inicijative 1,2 odsto i za lidera Jabloka Grigorija Javlinskog 0,9 odsto, naveo je VCIOM.

Raspoloženje glasača u Rusiji prati i nezavisni "Levada centar", ali nakon što su prognozirali rekordno nizak izlazak na predsjedničke izbore, zabranjeno im je da objavljuju rezultate anketa, jer su uvršteni u "strane agente".

Analitičari smatraju da Kremlj teži izlaznosti od 70 odsto i 70 odsto glasova za Putina, jer će u tom slučaju simbolični nivo podrške Putinu u zemlji biti više od 50 odsto od ukupnog broja birača.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније