Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

02. 02. 2018. 08:45   >>  08:44

PRAVA GRAĐANA EU

Bugarska upozorila Terezu Mej

Bugarska koja u prvoj polovini ove godine predsjedava Evropskoj uniji, upozorila je britansku premijerku Terezu Mej protiv izmjene režima boravka državljana EU poslije Bregzita.



 

 

Bugarska ministarka za predsjedavanje EU Liljana Pavlova izrazila je "zabrinutost" zbog izjava britanske premijerke.Pavlova, bliska premijeru Bugarske Bojku Borisovu, izrazila je nadu da će "na kraju podrška za građane biti važnija od rejtinga".

"Tokom perioda tranzicije treba primjenjivati evropske pravne tekovine, treba ih u potpunosti slijediti", izjavila je Pavlova.

Kao osnovu za pregovore o prelaznom periodu poslije izlaska Velike Britanije iz Unije u martu 2019, EU je u ponedjeljak postavila poštovanje propisa EU, uključujući i prava evropskih građana na život i rad tamo gdje žele, kao uslov u zamjenu za pristup Velike Britanije jedinstvenom tržištu.

Tereza Mej je otvorila novu debatu izjavom da Evropljani koji u Veliku Britaniju dođu tokom prelaznog perioda, neće imati ista prava kao oni koji su došli prije Bregzita.Bugarska, kaže Pavlova, želi da zaštiti i Bugare koji žive u Velikoj Britaniji, kao i Britance koji, na primjer, žive u Rumuniji.

EU želi da završi pregovore o prelaznom periodu do kraja marta da bi se moglo krenuti u pregovore o budućim odnosima Londona i Brisela.Za Pavlovu, razgovori o Bregzitu ulaze u "najteži" period, a EU mora sačuvati jedinstvo.

"Za nas je uspjeh da očuvamo jedinstvo u odbrani prava jer je Tereza Mej dobila dosta podrške za tvrdi Bregzit, na primjer od predsjednika SAD (Donalda Trampa)", navela je ona.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније