Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: P.R. [ Beta ]

03. 02. 2018. 11:05   >>  11:03 2

BRITANSKI MINISTAR

Oligarsi da objasne porijeklo imovine

Britanski ministar za bezbjednost Ben Volas izjavio je da će ruski oligarsi koji se sumnjiče za korupciju u Velikoj Britaniji ubuduće morati da otkriju porijeklo svog novca.

Vlasti će u te svrhe koristiti novu proceduru koja je stupila na snagu ove sedmice, a koja omogućava zaplijenu sumnjive imovine i njeno zadržavaje do dobijanja potrebnih odgovora, rekao je Volas za britanski dnevnik Tajms od subote.

Ministar je izrazio spremnost da upotrijebi "sva vladina sredstva" protiv korumpiranih političara i međunarodnih kriminalaca koji u Britaniji nalaze utočište.

Vlasti procjenjuju da se preko Velike Britanije svake godine opere oko 90 milijardi funti (102 milijarde eura) ilegalnog novca.

Volas je rekao da su, prema izvještaju mreže istraživačkih novinara OČRP i desetak evropskih listova, objavljenom u septembru 2017, fantomske firme, mnoge od njih u Britaniji, korišćene za pranje ruskog novca preko zapadnih banaka.

On je rekao da britanska vlada zna šta se radi i da to više neće dozvoliti.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније