Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

15. 07. 2013. 10:33   >>  10:33

ZBOG KAESONGA

Koreje ponovo za pregovaračkim stolom

Čelnici Južne i Sjeverne Koreje ove sedmice će ponovo održati sastanak u vezi sa otvaranjem zajedničke industrijske zone Kaesong.

 

 

Ministarstvo ujedinjenja Južne Koreje saopštilo je da će dvije strane 17. jula u pograničnom gradu Kaesongu održati sastanak. U saopštenju se takođe navodi da se radi o trećem sastanku u ovom mjesecu. Iako su se dvije strane složile oko ponovnog otvaranja industrijske zone, Južna i Sjeverna Koreja nisu saglasne na koji način će to biti izvedeno. 

 Južna Koreja je u maju Pjongjang pozvala na dijalog vezano za otvaranje zajedničke industrijske zone, što je Sjeverna Koreja odbila. Nakon što je Pjongjan donio odluku o aktiviranju nuklearnog reaktora, južnokorejskim radnicima onemogućen je ulazak u zajedničku industrijsku zonu. Sjeverna Koreja je 3. aprila iz regije Kaesong povukla 53 hiljade svojih radnika. 

 

(AA)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније