Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavila: M.L.B. [ Beta ]

06. 02. 2018. 08:48 >> 08:47

PAD NA BERZAMA

Panika na Volstritu, reagovala i Bijela kuća

Američki predsjednik Donald Tramp se bavi "osnovama" dugoročne ekonomije, koja je i dalje "izuzetno snažna", saopštila je Bijela kuća nakon panike koja je u ponedjeljak nastala zbog pada indeksa na Vol stritu.

"Predsjednik se fokusira na naše dugoročne ekonomske osnove koje su izuzetno snažne, uz jačanje ekonomskog rasta, istorijski nisku stopu nezaposlenosti i rast zarada američkih radnika", rekla je portparolka Bijele kuće Sara Sanders.

Svjetske berze juče su zabilježile gubitke, a američki indeks Dau Džons je izgubio čak 4,6 odsto vrijednosti.

Pad indeksa na Vol stritu je započeo u petak, usljed zabrinutosti investitora da bi veća inflacija i kamate mogle usporiti ekonomski rast.

Azijske berze zabilježile su gubitke poslije najvećeg pada američkog indeksa Dau Džouns u šest i po godina. Indeks Nikei je tokom dana imao najveći jednodnevni pad od 1990, ali se do kraja dana nešto oporavio tako da zatvaranju berze Nikei bilježi pad od 4,7 odsto.

Američka valuta je takođe oslabila u odnosu na japanski jen.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније