Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: Beta, Objavio: I. P. ]

06. 02. 2018. 10:36   >>  10:39 1

IZBORI 18. MARTA

Putin registrovan kao predsjednički kandidat

Ruska Centralna izborna komisija (CIK) registrovala je danas predsjednika Vladimira Putina kao kandidata na narednim predsjedničkim izborima zakazanim za 18. mart.


Putin se na ovim izborima kandiduje kao samostalni kandidat, a za registraciju mu je bilo neophodno da sakupi najmanje 300 hiljada potpisa birača.

Putin je sakupio 1,6 miliona potpisa, a CIK-u je predato više od 314 hiljada.

CIK je ranije registrovala kao kandidate na predsjedničkim izborima lidera Liberalno demokratske partije Rusije Vladimira Žirinovskog i kandidata Komunističke partije Rusije Pavla Grudinina.

Još pet kandidata očekuje registraciju - Ksenija Sobčak, Maksim Surajkin, Grigorij Javlinski, Sergej Baburin i Boris Titov.

Prema nedavnim rezultatima ankete prokremljovskog Sveruskog centra za istraživanje javnog mnjenja, Putin će osvojiti oko 70 odsto glasova.

Analitičari smatraju da Kremlj teži izlaznosti od 70 odsto i 70 odsto glasova za Putina, jer će u tom slučaju simbolični nivo podrške Putinu u zemlji biti više od 50 odsto od ukupnog broja birača.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније