Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

06. 02. 2018. 22:19 >> 22:19
1

NETANJAHU PORUČIO

"Izrael spreman za svaki scenario"

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu je danas izjavio da Izrael "teži miru, ali je spreman za svaki scenario" i da "ne sugeriše nikome da ga testira".

On je to rekao na granici sa Sirijom, na Golanskoj visiji, gdje je bio s članovima užeg sastava Vlade, zaduženog za bezbjednost, aludirajući na porast napetosti u tom području, prenijeli su izraelski mediji.

Danas su tri zvanilnika Libana optužila Izrael da ugrožava stabilnost u pograničnom regionu izmedju te dvije zemlje. Predsjednik Libana Mišel Aun, premijer Saad al-Hariri i predsjednik Parlamenta Nabih Beri su se složili da zajedno spriječe Izrael da izgradi granični zid na libanskoj teritoriji i ugrozi nalazišta nafte i gasa u spornim vodama Sredozemnog mora.

Oni su se sastali da razmotre nedavne "izraelske prijetnje" po bezbednost koje smatraju direktnim, navedeno je saopštenju predsednika.

Ministar odbrane Izraela Avigdor Liberman je prošle nedjelje komentarisao mogućnost izbijanja sukoba s Libanom, rekavši da će izraelski vojnici možda morati da djeluju duboko u libanskoj teritoriji i manevrišu na kopnu ako izbije rat.

"Niko ne traži avanture, ali ako nemamo izbora, cilj je da završimo (borbe) što je prije moguće", rekao je Liberman, ocijenivši da sukobi na Bliskom istoku pokazuju da se ne mogu okončati bez kopnene vojske.

Takođe je upozorio da ako stanovnici Tel Aviva budu morali da sjede u skloništima u narednom ratu, "cio Bejrut" će takođe biti u skloništima.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније