Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: P.R. [ Beta ]

07. 02. 2018. 13:57 >> 15:32

ŠPIGL PIŠE

"Šulc bi trebalo da bude šef diplomatije"

Lider njemačkih socijaldemokrata i bivši predsjednik Evropskog parlamenta trebalo bi da bude novi ministar spoljnih poslova Njemačke, prenio je danas Špigl pošto su konzervativci i socijaldemokrate postigli dogovor o koalicionoj vladi.

U slučaju da Socijaldemokratska partija (SPD) potvrdi dogovor s demohrišćanima (CDU), Šulc će podnijeti ostavku na mjesto lidera partije.

Špigl navodi da će, prema koalicionom dogovoru, SPD dobiti šest ministarskih mjesta, među kojima i tri uticajna - ministarstvo spoljnih poslova, ministarstvo rada i ministarstvo finansija.

Njemačka agencija DPA prethodno je javila da bi novi ministar finansija trebalo da bude gradonačelnik Hamburga Olaf Šolc. U prethodnih osam godina ministar finansija je bio Volfgang Šojble iz CDU koji je sad predsjednik Bundestaga.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније