Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: P.R. [ Mina ]

07. 02. 2018. 16:31 >> 16:32

UVRIJEDIO KOLEGU

Smijenjen potpredsjednik EP

Evropski parlament (EP) opozvao je danas poslanika Rišarda Čarneckog iz Poljske sa potpredsjedničke funkcije, nakon što je kolegu iz opozicione poljske partije Rožu Tuna nazvao saradnikom nacista.

Za njegovu smjenu glasalo je 447 evropskih poslanika, dok je 196 bilo protiv, javila je agencija AP.

Čarnecki, jedan od 14 potpredsjednika EP, ostaje član parlamenta u Briselu, gdje predstavlja poljsku vladajuću Pravo i pravda.

On je svog kolegu poslanika u EP iz poljske opozicione partije Građanska platforma Rožu Tuna nazvao "šmalcovnik", što je uvredljiv termin za Poljake.

Poslije glasanja u EP, Čarnecki je rekao da je odluka o njegovoj smjeni "anti poljska", dodavši da ne žali što je branio Poljsku od opozicionih poljskih političara koji kritikuju svoju zemlju u inostranstvu.

EP negirao je u saopštenju da je odluka "uperena protiv Poljske".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније