Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

09. 02. 2018. 13:30   >>  13:30

TELEFONOM

Putin razgovarao sa Makronom o posjeti Rusiji

Ruski predsjednik Vladimir Putin razgovarao je telefonom sa francuskim kolegom Emanuelom Makronom o njegovoj predstojećoj posjeti Rusiji, saopštio je danas Kremlj.

 

 

U saopštenju je navedeno da su Putin i Makron razgovarali o odnosima Rusije i Francuske, i pripremama za Makronovu posjetu Rusiji koja je najavljena za maj, kada će prisustvovati ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu.

Cilj predstojećeg rusko-francuskog foruma je podsticanje kontakta civilnog društva.

Putin i Makron su razgovarali i o situaciji u Siriji, ističući potrebu za bližom saradnjom između Rusije i Francuske kada je u pitanju suočavanje sa sirijskom krizom.

Među temama razgovora bio je konflikt u Ukrajini i sprovođenje mirovnog sporazuma iz Minska, koji je postignut 2015. godine uz posredovanje njemačke kancelarke Angele Merkel i tadašnjeg predsjednika Francuske Fransoa Olanda.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније