Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Tanjug,Beta,I.Š. ]

14. 02. 2018. 09:10 >> 09:22

PRIMANJE MITA

Netanijahu odbacuje sve navode optužbe

Nakon što je policija predložila državnom tužiocu Izraela da optuži premijera Benjamina Netanjahua za primanje mita, on se oglasio i demantovao sve navode.

 

 

 

Netanjahu je optužbe nazvao neosnovanim i potvrdio stav da će uspješno završiti svoj četvrti mandat na mjestu premijera Izraela, prenosi Rojters.

Izraelska policija predložila je državnom tužiocu da Netanjahua optuži za dva slučaja primanja mita, javljaju tamošnji mediji.

Policija može samo da podnese prijedlog državnom tužiocu, a na njemu je konačna odluka, prenosi Rojters.

Netanjahu tvrdi da je nedužan, a od početka 2017. godine nekoliko puta je ispitan u policiji.

Izraelski mediji navode da je Netanjahu primao poklone od biznismena i da je pravio dogovor sa jednim izraelskim izdavačem o smanjenju medijske konkurencije, zarad pozitivnijih tekstova u novinama. 

Vrhovni tužilac Izraela Avihaj Mandelblit treba da odluči da li će po preporuci policije podići optužnicu protiv premijera Benjamina Netanjahua, osumnjičenog za korupciju.

Netanjahu može da ostane na dužnosti dok traje taj proces, što znači još mjesecima.

Međutim, on bi uskoro mogao da se suoči s pozivima da se povuče.Izraelska policija je sinoć preporučila da Netanjahu bude optužen za primanje mita i iznevjeravanje povjerenja u dva slučaja korupcije.Time je okončana jednogodišnja istraga optužbi da je primio poklone vrijednosti skoro 300.000 dolara od holivudskog producenta Arnona Milhana i australijskog milijardera Džejmsa Pakera.

Netanjahu je ljutito porekao optužbe, optuživši policiju za "lov na vještice" i najavio da će ostati na funkciji i da će čak nastojati da ponovo bude izabran.

Bivši premijer Izraela Ehud Barak, ljuti rival Netanjahua, pozvao ga je jutros da podnese ostavku, ocijenivši da je dubina "korupcije užasavajuća".

Lider opozicione partije centra "Ješ atid" (Ima budućnosti) Jair Lapid koji je bio svjedok, zatražio je takođe ostavku, rekavši da su "optužbe ozbiljne" i da mnoge od njih Netanjahu "čak i ne poriče".

Ključni članovi Netanjahuove konzervativne partije Likud su ga međutim podržali, a ministarka kulture Miri Regev zatražila strpljenje dok vrhovni tužilac razmatra slučaj.

U sličnim okolnostima prije desetak godina, Netanjahu, tada vođa opozicije, pozvao je tadašnjeg premijera Ehuda Olmerta da podnese ostavku tokom policijske istrage.

On je za to optužio medije za koje je rekao da su pokrenuli kampanju da ga sruše, dok mediji danas navode da je "počelo odbrojavanje" do Netanjahuovog odlaska.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније