Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: P.R. [ Beta ]

14. 02. 2018. 21:27 >> 21:31

ZIMBABVE

Umro vođa glavne opozicione partije

Vođa glavne opozicione partije u Zimbabveu, Morgan Tsvangiraj, suparnik bivšeg predsjednika Roberta Mugabea umro je od raka u 66. godini, saopštili su danas zvaničnici njegove stranke.

Jedan od potpredsjednika Pokreta za demokratske promjene (MDC) Elajas Mudzuri rekao je da je poznato da se Tsvangiraj loše osjećao već neko vrijeme i da sa tugom javlja da je partija izgubila "svoju ikonu i svog borca za demokratiju".

Još jedan zvaničnik partije potvrdio je smrt Tsvangiraja.

Tsvangiraj, bivši premijer i nekadašnji sindikalni vođa je prema izvještajima bolovao od raka debelog crijeva. Umro je u Južnoj Africi.
Njegova karijera bila je obilježena dugom političkom borbom protiv bivšeg predsjednika Roberta Mugabea. Bio je prebijan i zatvaran više puta.

Prema izvještajima, njegova bolest je podijelila MDC, gdje su razni partijski zvaničnici manevrisali da zauzmu pozicije da bi ga naslijedili na čelu stranke.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније