Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

rtcg.me/Beta [ Objavio: O.Z. ]

15. 02. 2018. 14:27   >>  14:29

BLOKIRAN SAJT NAVALJNOG

Ukloniti video o Deripaski i zamjeniku Medvedeva

Ruski internet provajderi blokirali su pristup sajtu opozicionog lidera Alekseja Navaljnog po nalogu državne regulatorne agencije.

Agencija Roskomnadzor tražila je da Navaljni ukloni video u kojem se navodi da je zamjenika premijera Sergeja Prihodka raskošno ugostio milijarder Oleg Deripaska na svojoj luksuznoj jahti.

Navaljni je odbio nalog suda u kojem se prijeti zatvaranjem sajta i uložio žalbu.

Njegov sajt je danas blokiran, mada se na Jutjutbu (Youtube) i dalje može vidjeti sporni snimak Navaljnove istrage.

"Oligarh vodi visokog zvaničnika vlade na svoju jahtu, to je podmićivanje", kaže Navaljni na snimku.

Istraga je fokusirana na nalog s društvenih mreža Anastasije Vašukevič, 21-godišnje manekenke koja se predstavlja kao Nastja Ribka, a koja je tvrdila da je imala aferu s Deripaskom.

Vašukevič je rekla da je angažovana da sa dvojicom muškaraca provede vrijeme na jahti na putovanju uz norvešku obalu, prenio je "Gardijan".

Pored njenih svedočenja objavljen je i audio-snimak na kojem se jasno čuje da Deripaska i Prihodko, pred nekoliko djevojaka koje su poveli na krstarenje, razgovaraju o politici.

Pričali su i o odnosima Rusije i SAD i sankcijama, a na jednom snimku čuje se i kako Deripaska ismijeva Viktoriju Nuland, zamjenicu američkog državnog sekretara.

Navaljni je htio da učestvuje na predsjedničkim izborima 18. marta, ali mu je zabranjeno da se kandiduje zbog presude o prevari u slučaju koji mnogi smatraju politički motivisanim.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније