Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: P.R. [ B92 ]

15. 02. 2018. 23:15 >> 23:30

SENATORI TVRDE

SAD negira plan napada na S. Koreju

Američka vlada nema strategiju "krvavog nosa", fokusiranu na vojni udar na nuklearni program Sjeverne Koreje, ali koji neće dovesti do rata, tvrde senatori koji su informacije dobili u Bijeloj kući.

Njihove navode potvrdio je viši funkcioner administracije, prenosi B92.

Vlada Sjedinjenih Američkih Država (SAD) sprovodi politiku "maksimalnog pritiska" putem sankcija da bi se Sjeverna Koreja navela da pregovara, a istovremeno vojna opcija ostaje na stolu.

Demokratska senatorka, Džin Šahin i njen republikanski kolega, Džejms Riš tvrde da im je rečeno da vlada ne razmatra ono što neki opisuju kao pristup "krvavog nosa" - vojni udar s ciljem da pokaže američku odlučnost, ali koji neće dovesti do rata.

Kandidatkinja predsjednika, Donalda Trampa, za poziciju glavnog američkog diplomate za istočnu Aziju, Suzan Tornton, rekla je da i ona tako razumije situaciju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније