Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: P.R. [ Beta ]

16. 02. 2018. 19:59   >>  19:58

MASOVNI PROTESTI

Vanredno stanje u Etiopiji

Vlada Etiopije je danas proglasila vanredno stanje jer se ne smiruju masovni antivladini protesti u kojima su u posljednje dvije godine poginule stotine ljudi, a hiljade su uhapšene.

To drugo vanredno stanje u Etiopiji u posljednje dvije godine, proglašeno je dan pošto je premijer Hailemarijam Desalenj podnio ostavku.

Vlada je uvela vanredno stanje zbog masovnih protesta koji su izazvali gubitak života, raseljavanje građana, uništavanje dobara, međuetničke sukobe i kršenje ustavnog poretka.

U saopštenju se ne navodi koliko će vanredno stanje trajati.

Premijer Desalenj je ostavku podnio u srijedu. On je bio na dužnosti od smrti autokrate Melesa Zenavija 2012. godine.

Etiopljani zahtjevaju veće slobode, a Vlada je nedavno oslobodila stotine političkih zatvorenika.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније