Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta; Objavila: J.B.Č. ]

18. 02. 2018. 09:39 >> 10:09

LETIO OD TEHERANA

Srušio se iranski avion, poginulo 66 putnika

Putnički avion sa 66 putnika srušio se u južnom Iranu, javila je iranska novinska agencija Fars.

Portparol iranske aviokompanije Aseman erlajns (Aseman Airlines) rekao je u izjavi za državnu televiziju da je u udesu poginulo svih 66 putnika i članova posade.

Po njegovim riječima u avionu je bilo 60 putnika, uključujući jedno dete i šest članova posade. Rekao je da se avion srušio u planini Dena koja je visoka oko 440 metara.

Kako su navele iranske agencije avion se srušio blizu udaljenog planinskog grada Semiroma, oko 620 kilometara južno od glavnog grada Teherana.

Avion ATR-72 bio je na letu od Teherana do južnog iranskog grada Jasudža.

Aseman erlajns je poluprivatna aviokompanija sa sjedištem u Teheranu koja se specijalizuje za letove do udaljenih aerodroma širom zemlje. Ona obavlja i međunarodne letove.

Iranski Crveni krst saopštio je da su poslali svoje ljude u oblast gdje se srušio avion, navodeći da je bilo dosta maglovito u vrijeme udesa.

Sve službe spasavanja i hitne pomoći su u pripravnosti, rekao je šef nacionalne službe za vanredne situacije Pirhosein Kolovand, preneli su drugi iranski mediji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније