Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92; Objavila: J.B.Č. ]

19. 02. 2018. 10:16   >>  10:43

5,9 PO RIHTERU

Zemljotres u Meksiku, bez žrtava

Zemljotres magnitude 5,9 pogodio je danas jugozapad Meksika gdje je prije nekoliko dana bio jači potres u kojem nije bilo žrtava, saopštio je američki Institut za geologiju.

Epicentar potresa registrovan je na dubini od oko 40 kilometara, oko 30 kilometara od grada Santa Katarina u oblasti Oahake.

Lokalne vlasti su prenijele da nije bilo žrtava i da nije pričinjena materijalna šteta.

Jak zemljotres magnitude 7,2 pogodio je u petak uveče Meksiko ali nije bilo žrtava i nije pričinjena veća materijalna šteta. Međutim, tog dana je stradalo 14 osoba u padu vojnog helikoptera koji je nadletao zonu epicentra.

Taj potres se dogodio pet mjeseci poslije dva jaka zemljotresa. Prvi, jačine 8,2, dogodio se 7. septembra i tada je stradalo 96 osoba. Drugi zemljotres nekoliko dana kasnije, 19. septembra, bio je magnitude 7,1. U tom potresu je stradalo 369 osoba.

Meksiko se nalazi na spoju pet tektonskih ploča i zbog toga tu zemlju često pogađaju jaki zemljotresi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније